MODERNKORI KIHÍVÁSOK A GAZDASÁGI JOGBAN C. TANÁCSKOZÁS

MODERNKORI KIHÍVÁSOK A GAZDASÁGI JOGBAN C. TANÁCSKOZÁS

A Vajdasági Magyar Jogász Egylet 2023. február 25-én, szombaton tartotta meg jogászkonferenciáját és jogászbálját, Magyarkanizsán.

Az eseménynek a tágas, és sok lehetőséget nyújtó Vajdasági Bírkózóakadémia adott otthont. A konferencia, mely a „Modernkori kihívások a gazdasági jogban” elnevezést kapta, rendkívül aktuális, és ahogyan azt neve is sejteti, azt fejti ki, milyen kihívásokkal kell megbirkóznia jogrendszerünknek és jogászainknak a rohamosan fejlődő és szélesedő gazdasági jog világában.

A résztvevők elsőként gazdasági tevékenységekkel kapcsolatos bűncselekményekkel ismerkedhettek meg, Búcsú Árpád, az Óbecsei Alapfokú bíróság bírájának köszönhetően. Ezt követte Dr. habil. Szuchy Róbert Phd Egyetemi tanár, a Károli Gáspár Református egyetem, Állam- és Jogtudományi Kar rektorhelyettesének  előadása az energiajogi és az energiaválság aktuális kihívásairól. Miután a résztvevők leküzdötték az energiaválság nehézségeit, bővebb ismeretet szerezhettek a korlátolt és a korlátlan felelősségről, Erdődi Edvina, a Magyar Szó Lapkiadó Kft. megbízott igazgatója jóvoltából. Egy kiadós ebéd és egy frissítő kávé után Kókai Roland, a Vajdasági Erdei közvállalat igazgatója mesélt a közvállalat jogi útvesztőiről. Az útvesztőből kijutva, a vállalkozószelleműeknek kedveztünk, ugyanis bemutatásra került „Vágj bele! A vállalkozások jogi környezete Szerbiában - Kézikönyv kezdő vállalkozók számára“ című vállalkozás-népszerűsítő kézikönyv melyet Dr. Dudás Attila az Újvidéki Egyetem Jogtudományi Karának rendkívüli tanára és Dr. Bunford Tivadar a szabadkai Masterplast Yu Kft. ügyvezető igazgatója írtak. Az esemény Dr. Mészáros Zoltán történész „Magyarkanizsa a  történelem viharaiban, és csendjeiben” című előadásával fejeződött, melyben a változó hatalmi rendszerekről szerezhettünk bővebb ismeretet.

Az ismeretterjesztő konferencia után a felettébb szórakozás és a mulatás vette át a főszerepet, ugyanis este 20:00 órakor, A Vajdasági Bírkózóakadémia nagytermében kezdetét vette a Vajdasági Magyar Jogászbál, ahol a népszerű Eridanus zenekar szolgáltatta a talpalávalót.

Mások így tudósítottak tanácskozásunkról:

https://www.magyarszo.rs/hu/5170/vajdasag_magyarkanizsa/281531/Megbirk%C3%B3ztak-a-kih%C3%ADv%C3%A1sokkal-magyarkanizsa-jog%C3%A1szkonferencia.htm 

https://www.rtv.rs/hu/vajdas%C3%A1g/a-gazdas%C3%A1gi-jog-modern-kori-kih%C3%ADv%C3%A1sai_1421481.html


https://pannonrtv.com/rovatok/tarsadalom/mindenkori-kihivasok-gazdasagi-jogban