Időszerű kérdések az ingatlan-nyilvántartási eljárásokban c. tanácskozás

Időszerű kérdések az ingatlan-nyilvántartási eljárásokban c. tanácskozás

Zenta, 2020. február 22.



 



A Vajdasági Magyar Jogász Egylet soron következő jogászkonferenciáját és jogászbálját 2020. február 22-én, szombaton tartotta meg Zentán.



Az „Időszerű kérdések az ingatlan-nyilvántartási eljárásokban“ elnevezésű konferencia a Városháza dísztermében került megrendezésre.



A tanácskozók első előadóként Körmöczi Józsefet, okleveles földmérő mérnököt, a Köztársasági Földmérési Intézet, kulai Ingatlan-nyilvántartási Szolgálat vezetőjét köszönthették, aki az ingatlan-nyilvántartás fenntartásáról és kezeléséről beszélt. Őt követően Gombos Ervin, zentai ügyvéd előadását hallgathatták meg a résztvevők, aki témájának címéül a következőt választotta: Nehézségek az ingatlan-nyilvántartási eljárásokban -ügyvédi szemmel. A jelenlevőknek ez után alkalmuk nyílott elbeszélgetni Várady Tiborral a készülő új jogászpróza kötetéről.



Az ebédet követően Letsch Erich, szabadkai közjegyző érdekfeszítő előadást tartott a közjegyző szerepéről az ingatlan-nyilvántartási eljárások tükrében. A tanácskozás befejező részében magyarországi vendég előadó dr. Csaba Anita számolt be az ottani ingatlan-nyilvántartási eljárás időszerű kérdéseiről.



A tanácskozás után a Vajdasági Magyar Jogász Egylet megtartja évi közgyűlését.



Ezután a szórakozás és az önfeledt mulatozás vette át a főszerepet, ugyanis este 8 órakor a Royal Szálló nagy termében kezdetét vette a Vajdasági Magyar Jogászbál, melyen a talpalávalót a magyarkanizsai Eridanus biztosította.



Mások így tudósítottak tanácskozásunkról:



Pannon RTV



Magyar Szó 



Vajdasági RTV