AZ IGAZSÁGÜGY REFORMJA C. TANÁCSKOZÁS

AZ IGAZSÁGÜGY REFORMJA C. TANÁCSKOZÁS

A Vajdasági Magyar Jogász Egylet 2022. március 5-én, szombaton tartotta meg jogászkonferenciáját és jogászbálját, Zentán.

Az igazságügy reformja elnevezésű konferencia a Városháza dísztermében került megrendezésre.

A tanácskozók első előadóként Dr. Pásztor Bálint alkotmányjogászt, köztársasági parlamenti képviselőt köszönthették, aki a szerbiai alkotmánymódosítás eljárásrendbeli elemeiről és társadalmi hatásairól beszélt. Őt követően Lulić Emil jogász, a Magyar Nemzeti Tanács hivatalvezetője előadását hallgathatták meg, aki témájának címéül Az igazságügy reformja szerbiai viszonylatban: mit hozott a 2022. évi alkotmánymódosítás? címet adta.

A jelenlévők ezután Prof. Dr. Badó Attila intézetvezető egyetemi tanár előadását hallgatták meg, A bíróságok központi igazgatásának reformkísérletei Magyarországon a rendszerváltás óta címmel.

Az ebédet követően Dr. Bicskei Ferenc, a Magyar Jogász Egylet Bács-Kiskun Megyei Szervezetének elnöke tartott érdekfeszítő előadást, melynek címe A bírák, bírósági vezetők, ügyészek kinevezése, jogállása Magyarországon - célok, érdekek - pro és contra.

A tanácskozás befejező részében Dr. Horváth Attila alkotmánybíró, a Közigazgatási Bíróság, illetve a közigazgatási bíráskodás intézményével kapcsolatos kérdésekről számolt be.

A tanácskozás után a Vajdasági Magyar Jogász Egylet megtartotta évi közgyűlését.

Ezután a szórakozás és az önfeledt mulatozás vette át a főszerepet, ugyanis este 8 órakor a Royal Szálló nagy termében kezdetét vette a Vajdasági Magyar Jogászbál, melyen a talpalávalót a temerini Branch együttes biztosította.

Mások így tudósítottak tanácskozásunkról:



https://www.magyarszo.rs/hu/4868/vajdasag_zenta/260734/Jog%C3%A1szkonferencia-Zent%C3%A1n-zenta-Nyilas-Mih%C3%A1ly-Dr-P%C3%A1sztor-B%C3%A1lint-jog%C3%A1szkonferencia.htm



https://www.rtv.rs/hu/vajdas%C3%A1g/jog%C3%A1szkonferencia-zent%C3%A1n_1320222.html