Jogászkonferencia Ceptor-Andrevlje 2021. 04. 23-25.

Jogászkonferencia Ceptor-Andrevlje 2021. 04. 23-25.

A Vajdasági Magyar Jogász Egylet 2021. április 23–25. között (péntektől - vasárnapig) a Tarcal-hegységen (Fruška gora) levő Ceptor Andrevlje konferenciaközpontban tartotta meg szakmai tanácskozását.



A tanácskozás témáinak most is aktuális eseményeket választottunk, így a "Rendkívüli jogrend/állapot és veszélyhelyzet (különös tekintettel a világjárványra)", illetve "Szerbia Alkotmányának módosítása és az igazságügy reformja" voltak a témák.



A jogászkonferencián 15 jogász és joghallgató vett részt, emellett a programok és az előadások egy-egy részére több résztvevő is ellátogatott. A járványügyi előírásokkal összhangban szerveztük meg rendezvényünket, így a résztvevők maximális létszámát is korlátoztuk, de a nagy érdeklődés miatt azokat a pénteki és szombati előadásokat, amelyek megosztásához az előadók hozzájárultak, élőben közvetítettük a VMJE Facebook oldalán.



A jogászok és joghallgatók számára érdekes és hasznos előadásokat biztosítottunk. A Jogászkonferencián dr. Apró Arnold, Zentai Közkórház, belgyógyász onkológus, Szilágyi Miklós, óbecsei ügyvéd és egyletünk alelnöke, dr. Kruzslicz Péter, Szegedi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar, Nemzetközi és Regionális Tanulmányok Intézet, egyetemi tanársegéd, dr. Hajas Barnabás, Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kar, egyetemi docens és Búcsú Árpád, az Óbecsei Alapfokú Bíróság bírója előadásait hallgathatták meg jogászaink.



Mások így tudósítottak tanácskozásunkról:



https://www.rtv.rs/hu/vajdas%C3%A1g/jog%C3%A1szkonferenci%C3%A1t-tart-a-vajdas%C3%A1gi-magyar-jog%C3%A1sz-egylet_1232963.html



https://pannonrtv.com/rovatok/tarsadalom/jarvanyhelyzet-jogaszi-szemmel



https://www.magyarszo.rs/hu/4599/kozelet/241173/Jogos-korl%C3%A1toz%C3%A1sok-%C3%A9s-korl%C3%A1tolt-jogok.htm