Jogi reformok c. tanácskozás és jogászbál

Jogi reformok c. tanácskozás és jogászbál

A Vajdasági Magyar Jogász Egylet jogászkonferenciáját és jogászbálját 2019. március 9-én, tartotta meg Szabadkán, a Pátria Szállóban. A tanácskozás résztvevőit köszöntötte Dr. Sárközy Tamás a Magyar Jogász Egylet elnöke.



A Jogi reformok című jogászkonferencia első előadója Dr. Bicskei Ferenc, a Kecskeméti Törvényszék elnöke volt, aki előadásában a devizahiteles ügyek aktuális jogalkalmazási problematikáirólbeszélt. Őt követően Dr. Kis Júlia, kolozsvári ügyvédet köszönthettük előadóként, aki témájának címéül a következőt választotta: A képmáshoz való jog a Facebookon. Bírósági joggyakorlat Romániában.



Az ebédet követően a büntetőjog került középpontba. Molnár Ferenc, a Szabadkai Felsőfokú Bíróság elnöke az életfogytig tartó börtönbüntetés újbóli bevezetéséről szólt, majd Balogh Zsuzsa érdekfeszítő előadásában választ kaptunk arra, hogy vajon áll-e az alku, illetve mi fán terem a vádalku a romániai büntetőjogban.



A konferencia befejező részében De Negri Laura, vajdasági doktorandusz a Határon átnyúló öröklési ügyek a globalizáció korában c.előadását élvezhettük, majd Kókai Roland, a Tartományi Regionális Fejlesztési, Régióközi Együttműködési és Helyi Önkormányzati Titkárság osztályvezetője az EU pályázatok jogi vetületeit ismertette velünk.



Ezt követően azonban már a szórakozásé és az önfeledt mulatozásé volt a főszerep, ugyanis este 8 órakor kezdetét vette a szálló báltermében a III. Vajdasági Magyar Jogászbál.